Spring naar de inhoud

Argentijnse superster: Martín del Potro

In de top van het professionele mannentennis zijn de verschillen klein, slechts een selecte groep aan tennissers behoort tot deze categorie. De Argentijn Martín del Potro is één van de bekende namen. In augustus 2018 bereikte de speler zijn hoogste positie ooit op de wereldranglijst, namelijk de derde plaats. In datzelfde jaar bereikte Del Potro onder andere ook de halve finale van Roland Garros. Maar in 2008 maakte de tenniswereld voor het eerst kennis met het toptalent.

Debuutjaren

In 2008 brak de Argentijn door en won hij gelijk vier toernooien. Datzelfde deed de Argentijn een jaar later dunnetjes over, Del Potro won onder andere de US Open. Het talent wist een enorme indruk te maken door zowel Rafael Nadal als Roger Federer in dat toernooi te verslaan. Maar het bleek slechts het begin van een prachtige carrière. Zo bereikte Del Potro in 2009 ook de finale van de ATP World Tour Finals, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in Nikolay Davydenko.

Dip bij Del Potro

Del Potro kon zijn hoge niveau vasthouden en zakte niet veel later flink op de wereldranglijst, dit had mede te maken met een hardnekkige polsblessure. Maar in 2012 werden de rollen omgedraaid en liet de speler zich van zijn beste kant zien. Del Potro bereikte de laatste acht op de Australian Open, Roland Garros en de US Open. In 2012 won de Argentijnse tennisspeler ook een brozen medaille op de Olympische Spelen.

Wedden op Martín del Potro

Del Potro is momenteel de nummer drie van de wereld en dat toont zijn huidige vorm wel aan. Er kan bij de online bookmakers ingezet worden op de wedstrijden van de tennisser, zowel voor de start van een duel als live gedurende een wedstrijd. Hiervoor heb je overigens wel een account nodig bij één van de online bookmakers. Wedden op Del Potro kan op de computer, laptop, smartphone en tablet.