Spring naar de inhoud

Top 5: beste tennissers aller tijden

Tennis is tegenwoordig één van de populairste sporten ter wereld, maar het begon allemaal in Frankrijk. In 1873 werd de tennissport gespeeld zoals wij het nu kennen. Het woord tennis komt van het Franse ‘Tenez’. Vele landen hebben wereldtoppers aan boord gehad, maar welke spelers en speelsters hebben een plaatsje gekregen in onze top 5?

Nummer 5: Pete Sampras

De Amerikaan Pete Sampras wist het beste te presteren op grastoernooien. De tennisser met Grieks bloed won in de jaren negentig maar liefst zeven keer het toernooi Wimbledon. Daarnaast zegevierde Sampras ook vijfmaal op de US Open en schreef hij twee keer de Australian Open op zijn naam. Sampras wist echter nooit Roland Garros te winnen. De tennisser stopte op zijn hoogtepunt en als nummer één van de wereld.

Nummer 4: Martina Navratilova

De Tsjechische Martina Navratilova heeft in haar carrière veel records weten te breken. Sommige kenners noemen haar de beste tennisser ooit. Navratilova won vele Grand Slams, namelijk achttien stuks in de enkelspel, 31 titels in de dubbelspel en tien in de gemengd dubbelspel. De Tsjechische won negenmaal de finale op Wimbledon. Daarnaast staat het record van 74 overwinningen op rij nog altijd op haar naam.

Nummer 3: Steffi Graf

Steffi Graf is de beste Duitse tennisster aller tijden en nog altijd een heldin voor vele tennisliefhebbers. Graf won 22 keer een Grand Slam, waaronder alle vier de Grand Slams en een gouden medaille op de Olympische Spelen. Graf stond ook bekend om haar nuchterheid, was bijzonder sympathiek en kende een groot talent.

Nummer 2: Rod Laver

Rod Laver is een Australische tennisser die vooral zijn hoogtepunten kende in de periode voor de Open Era. Laver werd in 1938 geboren en stond bekend om zijn lengte. De Australiër was namelijk nogal klein, al weerhield hem dat niet van het winnen van diverse toernooien. Laver won negentien Grand Slams, daarbij moet wel aangetekend worden dat daar elf Pro Slams toe behoren. Laver kende een agressieve speelstijl en was vooral erg snel. Traditiegetrouw mag Laver de trofee uitreiken aan de winnaar van de Australian Open.

Nummer 1: Roger Federer

Roger Federer is een ware held voor vele sportliefhebbers. De Zwitser is de allerbeste tennisser van zijn generatie en schreef bizar veel toernooien op zijn naam. Maar liefst zeventien Grand Slams gingen naar Federer. De Swiss Meastro stond al meer dan driehonderd weken op de eerste plaats op de wereldranglijst. De tennisspeler staat bekend om zijn rustige uitstraling en verfijnde spel.