Spring naar de inhoud

Top 5: grootste hockeyclubs van Nederland

De Nederlandse hockeycompetitie is de beste van de wereld. De grootste spelers willen maar als te graag uitkomen voor een Nederlandse club. Maar welke vijf hockeyclubs zijn nu eigenlijk het grootste in ons buurland? Opmerkelijk genoeg zijn het niet de clubs waarvan je het verwacht. Je leest het hieronder!

Nummer 5: BHV Push

BHV Push komt uit Breda en heeft meer dan 2300 leden in zijn bestand staan. Alle wedstrijden worden afgewerkt op de zeven velden van de club. De Brabantse hockeyclub speelt niet in de Hoofdklasse, maar heeft wel als doelstelling op weer terug te keren op het hoogste niveau van Nederland.

Nummer 4: HC Rotterdam

HC Rotterdam is terug te vinden op de vierde plaats. De Rotterdamse club heeft bijna 2400 leden en beschikt ook over zeven speelvelden. Rondom het hoofdveld staan twee moderne en grote tribunes. HC Rotterdam speelt momenteel niet op het hoogste niveau, zowel bij de mannen als de vrouwen. Desondanks is het een club met veel potentie voor de toekomst.

Nummer 3: HC Den Bosch

HC Den Bosch staat op de derde plaats met een ledenbestand van ruim 2400 hockeyers. Zowel de mannen als de vrouwen spelen in de Hoofdklasse en doen daarin mee om de prijzen. De dames van Den Bosch wisten zelfs in de laatste twintig jaar maar liefst negentien keer landskampioen te worden.

Nummer 2: HC Tilburg

HC Tilburg is de grootste hockeyclub van de provincie Brabant. De club heeft bijna 2500 leden en telt zeven velden. De herenploeg van HC Tilburg speelt in de Hoofdklasse, de vrouwen moeten deze stap nog zetten. De club ontstond in 2011 na een fusie tussen TMHC Forward en TMHC Tilburg.

Nummer 1: Kampong

De Utrechtse hockeyclub Kampong is verreweg de grootste van Nederland. De club heeft ruim 3200 leden en beschikt over een negental speelvelden. De herenploeg wist acht keer landskampioen te worden, waaronder in 2017 en 2018. De dames werden in 1995 voor het laatste kampioen van Nederland. De heren boekte in 2016 ook een enorm succes door de Europa Cup I (EHL) te winnen.