Spring naar de inhoud

Nieuws

De Premier League is de beste voetbal competitie van Europa. Is niet gek, want het heeft vele topclubs en financiën zijn enorm. Met al die spijkerharde verdedigers die er rondlopen in de Premier League is scoren niet gemakkelijk maar toch werden er een paar fraaie doelpunten gemaakt. Verder staat er een verrassende naam tussen die bij een club speelt die boven verwachting presteerde het afgelopen seizoen. Je leest hier de top vijf topscorers van de Premier League seizoen 2020/2021.

1. Harry Kane - 23 doelpunten

Harry Kane is voor het eerst de topscorer van de Premier League geworden. Hij wist maar liefst 23 keer te scoren voor Tottenham, de club die dit seizoen erg tegenviel. Ze eindigen op de zevende plek. De prestaties waren zo matig dat de clubleiding besloot om coach José Mourinho te ontslaan. Hij kreeg een ontslagpremie mee van 11,6 miljoen. Harry Kane heeft laten weten te willen vertrekken en staat in de belangstelling van Manchester City. Hij zou de opvolger van Sergio Agüero moet worden. Die vertrok transfervrij naar FC Barcelona.

2. Mohamed Salah - 22 doelpunten

Op de tweede plek vinden we Mohamed Salah terug. De sterspeler van Liverpool scoorde 22 keer. Hij hielp zijn club daarmee aan de derde plek. Een prima prestatie. In de Champions League ging het wat moeizamer voor de Engelse club. Ze werden in de kwartfinale uitgeschakeld door Real Madrid. De Egyptische vleugelaanvaller maakt de laatste jaren indruk op Anfield. In de 132 wedstrijden die hij speelde vond hij 90 keer het net. Voor zijn periode bij Liverpool speelde hij in Italië voor AS Roma en Fiorentina. Ook heeft nog even onder contract gestaan bij Chelsea, FC Basel en in Egypte waar het allemaal begon bij Al Moqaouloun.

3. Bruno Fernandes - 18 doelpunten

Op plek nummer drie staat de Portugese middenvelder Bruno Fernandes. Het is zijn eerste seizoen bij Manchester United die hem overnam van Sporting CP. Ze betaalden 55 miljoen exclusief bonussen. Ondanks dat dit zijn debuutseizoen was zag je dit niet terug in zijn prestaties. Hij maakte 18 doelpunten en wist onder andere Nederlander Donny van de Beek op de bank te houden. Ook is hij Portugees international en won hij de UEFA Nations League.

4. Patrick Bamford - 17 doelpunten

De verrassende naam waar we het eerder over hadden is Patrick Bamford. Hij promoveerde met zijn club Leeds naar de Premier League en wisten direct een ongekende prestatie neer te zetten. Ze werden negende, dit terwijl verwacht werd dat ze zouden gaan strijden tegen degradatie. Patrick Bamford was één van de sleutelspelers en scoorde 17 keer. Hij heeft hiermee de interesse gewekt van verschillende clubs.

5. Son Heung-Min - 17 doelpunten

Opnieuw een voetballer van Tottenham. Na Harry Kane die op de eerste plek staat, mag Son Heung-Min zich ook in de top vijf melden. Scoren deed hij 17 keer. De Zuid-Koreaanse aanvaller is al sinds 2015 een belangrijke speler voor de ploeg. Niet alleen met zijn doelpunten maar ook met zijn vele dribbels en assists. De Engelse ploeg nam hem in het verleden over van Bayer Leverkussen voor een bedrag van 30 miljoen. Daarvoor speelde hij voor Hamburger SV. Son Heung-Min won de Aziatische Spelen met Zuid-Korea onder de 23 in 2018.